Leasecontract opzeggen

Als u kiest voor occasion lease krijgt u vanzelfsprekend ook te maken met een leasecontract. In dit contract wordt vastgelegd wat u maandelijks moet gaan betalen voor de auto en voor welke periode dit is. Zodra u voor het leasecontract tekent zit u eraan vast. Het klinkt nu bijna alsof het een negatief iets is, maar zo is het zeker niet.

Door een leasecontract te tekenen geeft u aan dat u voor de periode waarvoor het contract geldt de maandelijkse kosten zult betalen. Dit kan dus gelden voor de periode dat u een nog lopend leasecontract afmaakt of gewoon een heel nieuwe opgestelde periode.

Maar stel nou dat u tijdens de looptijd van het contract om wat voor reden dan ook ineens besluit dat u het leasecontract wilt opzeggen, wat zijn dan uw rechten? Daar kunnen we heel kort over zijn, u heeft op dat moment geen rechten om leasecontract op te zeggen. De leasemaatschappij heeft erop gerekend dat u voor de periode van het contract gewoon maandelijks uw kosten afdraagt, dus kunt u niet ineens zeggen dat u van het leasecontract afziet of dat u het in elk geval wilt opzeggen.

Natuurlijk zijn er wel mogelijkheden om het contract op te zeggen, maar u moet niet verwachten dat dit zonder bijkomende kosten voor u zal gebeuren. Elke leasemaatschappij heeft zo zijn eigen manier van het ‘bestraffen’ van iemand die het leasecontract voortijdig wilt opzeggen, maar over het algemeen is dit geen goedkope aangelegenheid. We kunnen alleen maar zeggen: Als u klaar bent met het vergelijken van leasemaatschappijen, denk van tevoren goed na over de periode waarvoor u de auto wilt leasen. Natuurlijk, sommige dingen kunt u niet voorspellen, maar slaap toch een nachtje over de periode waarvoor u een leasecontract wilt aangaan.

Geplaatst in Berichten en getagged met , , , , .