Leeftijd leaseauto

Leaseauto’s zijn er van verschillende leeftijden. Ze zijn er al van een half jaar oud, maar het kan ook zomaar zijn dat u een occasion lease tegenkomt die al 6 jaar of ouder is. Maar wat is nou een gunstige leeftijd voor een occasion lease vanuit het oogpunt van u als klant? Welke leeftijd moet een leaseauto hebben zodat het voor u het meest gunstig is voor uw maandelijks te betalen lasten?

We weten allemaal dat een auto die net nieuw gekocht is al in waarde is gedaald zodra deze de showroom heeft verlaten. Dat is een vast gegeven. Over het algemeen is het zo dat een daling in waarde van de auto het grootst is in de eerste 2 jaar. Maar wat moet u met deze informatie? U hoeft toch geen auto te kopen? U kunt gewoon een auto leasen. Ja, dat is zo, maar de prijs waartegen u kunt leasen is voornamelijk gebaseerd op de waarde die de auto heeft.

Als u dus besluit een auto van een half jaar oud te gaan leasen zult u nog vrij veel moeten betalen. Waarom? Omdat de auto nog altijd vrij veel waard is als we dit verhouden met de nieuwwaarde. Besluit u echter om een auto van meer dan 2 jaar oud te gaan leasen, dan heeft de grootste waardedaling al plaatsgevonden en is de auto in verhouding met de nieuwwaarde ineens stukken minder waard. En daardoor zult u ook minder hoeven te gaan betalen.

Doordat een auto zo snel in waarde daalt zijn leasemaatschappijen er ook zeer bij gebaat om de auto zo snel mogelijk weer door iemand anders te laten leasen. Op die manier kunnen ze het meeste rendement uit hun auto’s halen.

Geplaatst in Berichten en getagged met , , , .