Occasion lease beter dan kopen?

Wat kunt u nou beter doen, een occasion leasen of een occasion kopen? Waarschijnlijk is het op de lange termijn gezien gunstiger om een occasion te leasen dan om te kopen. Daarbij zou u dan vooral moeten kijken naar het plaatje met onderhoud en dat soort kosten. Als u gebruik maakt van occasion lease heeft u niet met kosten voor onderhoud te maken, aangezien deze al inbegrepen zitten in de maandelijkse kosten. En u kunt er van uit gaan dat u met een occasion op den duur toch te maken gaat krijgen met slijtage en dat soort zaken. Voor deze kosten hoeft u bij een occasion lease dus niet op te draaien.

Als u een occasion koopt bij een erkend autobedrijf kunt u ervan uit gaan dat de auto in een goede staat verkeert. Een autobedrijf heeft per slot van rekening toch een reputatie hoog te houden om goede kwaliteit auto’s af te leveren. Ondanks dat een auto van goede kwaliteit is kan er toch iets mee mis zijn. Dit gaat u geld kosten. Dit verhaal lijkt een beetje op wat we hiervoor hebben geschreven, maar dit is ook een heel belangrijk argument dat in het voordeel spreek van occasion lease. U loopt namelijk geen risico wat de auto betreft. Als er toch iets niet in orde blijkt te zijn zal de leasemaatschappij dit op hun kosten laten maken. Daarnaast krijgt u ook nog vervangend vervoer. Als u een occasion heeft gekocht kunt u ook vaak wel vervangend vervoer krijgen, maar hier moet u dan wel per gereden kilometer voor betalen.

Wat wel in het voordeel spreekt van een occasion kopen is het feit dat u de auto altijd nog kunt verkopen. U kunt er dus wel nog geld aan overhouden. Dit is met een occasion lease vanzelfsprekend niet het geval. Zodra het contract is afgelopen levert u de auto in en is het klaar. U zult dus zelf de afweging moeten maken wat u het liefste heeft.

Geplaatst in Berichten en getagged met , , , .