Occasion lease heeft ook een nadeel

Waar we het voornamelijk hebben gehad over de voordelen van occasion lease zijn er ook wel een paar (kleine) nadelen die hieraan vastkleven. Ze wegen bij lange na niet op tegen de voordelen, maar ze dienen wel vermeld te worden natuurlijk.

Met een occasion lease heeft u toch net iets minder invloed op het totaal plaatje. Waar u bij een nieuwe leaseauto de auto in zijn geheel zelf samen kunt stellen is dat bij een gebruikte leaseauto niet het geval. U heeft alleen maar de keuze uit de auto’s die een leasemaatschappij heeft staan. Er worden geen nieuwe auto’s besteld of iets dergelijks. Waar u dan tegenaan kunt lopen is dat u een mooie auto ziet voor een mooie prijs, maar er zitten net niet de accessoires in de auto die u voor ogen had. Soms moet u dus met een occasion lease wat water bij de wijn doen. Dat is een nadeel, want u heeft uiteindelijk een leaseauto die voor een groot deel naar uw wens is, maar net niet helemaal. Dat is zeker een probleem waar u mee te maken kunt krijgen.

Wat u kunt kunt voorhebben is dat u een gebruikte leaseauto overneemt waarvan nog een contract loopt. U kunt dan dus vaak tegen gunstige voorwaarden de auto overnemen, omdat de leasemaatschappij er anders toch niet vanaf komt. Het nadeel dat hieraan vast zit is dat u verder totaal geen invloed heeft over de voorwaarden van het leasecontract. Het leasecontract bestaat namelijk al en dat betekent dat u óf de voorwaarden kunt accepteren óf gewoon een andere auto kiest. Ook dat kunt u dus tegenkomen. Als u dus een lopend contract overneemt van een andere leasegebruiker moet u absoluut goed de voorwaarden doorlezen.

Geplaatst in Berichten en getagged met , , , .