Occasion verleden

Over het algemeen heeft u bij een leasemaatschappij een goed overzicht van het verleden van de occasion. U wilt natuurlijk graag bij een occasion lease weten wat er in het verleden met de auto is gebeurd. Bijvoorbeeld hoeveel eigenaar de auto heeft gehad of hoe vaak de auto onderhoud heeft gehad. Dat zijn zaken die een leasemaatschappij vrijwel altijd voor handen heeft en die het ook betrouwbaar maken voor u als klant om de auto al dan niet te leasen.

Op basis van het verleden van een auto kunt u ook beter inschatten of de prijs die u maandelijks voor het leasen moet neerleggen terecht is of dat u misschien toch vindt dat de prijs te hoog is in verhouding met wat er met de auto is gebeurd in de afgelopen jaren.

Wat zeker ook goed is om op te letten is of de auto beschikt over de Nationale Auto Pas, afgekort het NAP. Dit is namelijk het bewijs dat er niet met de kilometerstand van de auto is gerommeld. Dit wil namelijk nog wel eens voorkomen bij tweedehands auto’s, dus is het wel zo prettig als kan worden aangetoond dat de kilometerstand zoals u die ziet in de auto ook de werkelijke kilometerstand is. Dus wilt u een tweedehands auto leasen, let daar dan wel op.

Het is duidelijk. Het occasion verleden dient gewoon aangetoond te kunnen worden door de leasemaatschappij. Als ze dit niet kunnen is het misschien verstandig om naar een andere auto, of zelfs een andere leasemaatschappij te gaan.

Geplaatst in Berichten en getagged met , , , , .